Erektionsproblem Vad ska vi göra när vi får erektil dysfunktion. Hur kämpar man mot potensproblem

När erektionsstörningar uppstår känner de flesta män minst sagt obehag. Väldigt många män i olika åldersgrupper drabbas av erektil dysfunktion. De orsakas såväl av psykiska som av fysiska problem. Om man upptäcker problemen i god tid behöver erektionsproblem inte innebära jordens undergång. Beroende på orsak kan man vidta lämpliga åtgärder för att bli av med problemet.

Hur uppstår erektionsproblem?

Väldigt ofta är erektionsproblem kopplade till den psykiska konditionen. Stress och rastlöshet samt vardagliga bekymmer kan påverka kvalité av sexliv hos en man. Konflikter i relationen begränsar väldigt ofta kroppslig kontakt mellan parterna. De räknas som psykiska problem och kan leda till erektionsproblem.

tabletter för potens – läkemedel mot impotens – rangordning av produkter

En annan anledning varför man får erektil dysfunktion är helt enkelt åldrandet. Med tiden sjunker testosteronvärdena och således libido. Hos män i medelålder förekommer sjukdomar som kan leda till erektil dysfunktion. Bland de kan neurologiska sjukdomar, cirkulationsrubbningar, prostatasjukdomar, diabetes nämnas. Här kan även ohälsosam livsstil, dåliga matvanor, brist på motion, rökning och för stora mängder alkohol nämnas.

Hur vet man att man har erektionsproblem? Eller vad ska man lägga märke till när erektil dysfunktion har uppstått?

Med tanke på allt vi hittills har skrivit om potensproblem bör varje man veta var exakt problemet ligger. I huvudet? I kroppen? Både och…
Om man känner att hälsan är helt okej men om man ändå inte har någon lust att ha sex bör man analysera sitt känsloliv. Kanske ligger problemet i relationen. Man ska försöka distansera sig och fundera om man kanske behöver vila från varandra både fysiskt och psykiskt.

  • Om man känner att det är hälsan som är orsaken och att man inte riktigt mår bra vilket påverkar libido bör man undersöka var problemet ligger.
  • Man ska självklart fråga sig själv: ”gör jag allt för att hålla kroppen i en bra form?”. Svaret på den här frågan kommer att leda till konkreta slutsatser.
  • Erektil dysfunktion har alltid någon orsak och ju snabbare man diagnosticerar den desto större chanser man får att bli av med dem.

erektionsproblem, erektil dysfunktion, potensproblem

tabletter för potens – läkemedel mot impotens – rangordning av produkter

Potensproblem kan leda till många andra problem.

Tyvärr potensproblem kan ha otrevliga konsekvenser. Framför allt är en sämre relation med sin partner ett resultat av erektionsproblem. Det finns inget värre för en man än att tro att man inte kan tillfredsställa sin partner. Alla vet vad sådana situationer leder till. Inget roligt. Det är viktigt att komma ihåg att erektionsproblem innebär en minskad sexuell aktivitet. Det är klart att utan sex fungerar kroppen inte som den ska.

Hur hanterar man potensproblem? Vad ska man göra när man har erektionsproblem

Om orsaken för potensproblem är psykisk ska man överväga olika lösningsmöjligheter. Det handlar ofta om att förbättra relationen med sin partner eller förändra sitt liv så att det blir mindre stressigt. Klart att det inte är lätt eftersom människoliv är komplicerat och inte snurrar runt sex hela tiden…men man ska ändå försöka.

Om erektionsproblemen orsakas av dålig fysisk kondition bör man jobba på att förbättra den. Om en sjukdom är orsaken ska man gå till läkaren. Om livsstilen är dålig, ändra den.

Hur kämpar man mot erektionsstörningar? Hur ändrar man det oangenäma läget?

Säg om man är medveten om problemen och anledningar till erektionsstörningar, man vet varför man har dem o.s.v. Ha mod att kämpa för ett bättre sexliv! Vidta åtgärder för att lösa problemen. Om lösningen är att förbättra relationen med sin kvinnliga partner gör det, även om det innebär stora uppoffringar. Om det handlar om en sjukdom- behandla den, det är nödvändigt. Om libido är sänkt och sexuella krafter saknas använd kosttillskott. På marknaden kan man hitta effektiva receptfria potensmedel.

Sänkt libido är ingen katastrof. Ha mod att kämpa mot erektil dysfunktion.

De ena kan säga: ”Jag har ingenting att förlora” de andra ”man lever bara en gång”. Och det har de rätt i. Vårt liv behöver inte vara en plåga. Det räcker att vara medveten om sina problem och att ha en vilja att lösa dem. Om vi tar problemet på allvar kommer erektil dysfunktion inte att vara kroniska.

tabletter för potens – läkemedel mot impotens – rangordning av produkter

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Utbildad kemist, verksam som kock och kosmetikatillverkare. I början trodde han inte att han skulle binda sin framtid med skönhet och hälsa, men det blev förutbestämt… som tur. För nuvarande driver han en kostmottagning i Malmö som hjälper många människor att förbättra sitt hälsotillstånd. Vinnaren i många skrivtävlingar inom skönhet och hälsa. Författare till ett sortantal intressanta artiklar tillgängliga på internet.