Mannens sexuella kondition – vad beror den på?

För de flesta män är det problemfria ståndet den sexuella konditionens markör. Även ett enskilt misslyckande väcker skamkänslor hos mannen och om situationen upprepas, växer också stressen.

Impotens? Ta det lugnt!

Män reagerar olika på impotens. Vissa försöker hitta anledningen hos sin partner, andra påstår bestämt att det är något fel på dem själva. impotens uppstår dock oftast ha någon bestämd bakomliggande orsak som kan hittas och övervinnas, bara man är tålmodig, lugn och öppen.

impotens

Livsstil – lagom är bäst

Impotens kan uppkomma till följd av specifik livsstil. För många plikter och åtaganden som resulterar i trötthet hjälper inte att slappna av i sängen. Dessutom under långvarig stress sjunker sexualdriften och en lång abstinens ökar störningarnas omfång.

Hand i hand med stress kommer också rusmedel. Cigaretter, alkohol och stora mängder koffein kan störa erektionen, oberoende av mannens ålder.

I sådan situation bör man lugna ner sig och sakta in. Båda partners kan få nytta av längre vila, helst ute i naturen och gärna i samband med fysisk aktivitet. Minskat intag av rusmedel och hälsosammare diet hjälper också. Libidon stärks av en diet som är rik på zink och B-vitaminer. Dessa ämnen finns huvudsakligen i fullkorn, skaldjur och grönsaker.

impotens

Problem med hälsan – vilka sjukdomar påverkar erektionen?

Impotens är ett vanligt förekommande problem hos mogna män som lider av olika sjukdomar och besvär. Dessa störningar kommer inte bara som effekt av lägre testosteronnivå men även sockersjuka, högt blodtryck, åderförkalkning, problem med ryggraden samt den medicin som intas i samband med dessa åkommor. Efter 50-årsålder är det värt att ta hand om testosteron- och prolaktinnivå samt ta en närmare titt på sin fysiska kondition.

När erektionen inte kommer självmant

Oavsett ålder och livsstil kan man stimulera libidon och erektion med hjälp av övningar som stärker muskler i penis-och bäckenbotten. Ett bra resultat kan uppnås även med tillämpning av lämplig sexuell teknik samt erotiska leksaker och hjälpmedel som påverkar känsligheten i erogena zoner. Ibland räcker det men ibland måste man konsultera sina erektionsproblem med en specialist: sexolog, endokrinolog eller psykoterapeut.

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Utbildad kemist, verksam som kock och kosmetikatillverkare. I början trodde han inte att han skulle binda sin framtid med skönhet och hälsa, men det blev förutbestämt… som tur. För nuvarande driver han en kostmottagning i Malmö som hjälper många människor att förbättra sitt hälsotillstånd. Vinnaren i många skrivtävlingar inom skönhet och hälsa. Författare till ett sortantal intressanta artiklar tillgängliga på internet.